Logo
  1. Anasayfa
  2. Ana Yemekler
  3. Kremalı Körili Tavuk Tarifi
Kremalı Körili Tavuk Tarifi Görseli
15 dk 10 dk Kolay 1-2 kişilik
8
Kremalı körili tavuk, kremanın yumuşaklığıyla köri baharatının egzotik aromasını birleştiren nefis ve pratik bir yemektir. Özellikle pilav ya da makarna ile servis edildiğinde harika bir akşam yemeği alternatifi olur.
Kremalı Körili Tavuk Nasıl Yapılır?
  1. Tarife, tavuk göğsü etinin hazırlanması ile başlanır. Tavuk etleri tercihen jülyen (parmak kalınlığında) olacak şekilde doğranır ve uygun bir karıştırma kabına alınır. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilir.
  2. Ardından, etin marine edilmesi amacıyla kekik, karabiber ve pul biber ilave edilerek iyice karıştırılır. Kabın üzeri streç film ile kapatılarak buzdolabında birkaç saat dinlendirilir. Ancak zaman kısıtı olan durumlarda bu adım atlanarak pişirme işlemine doğrudan geçilebilir.
  3. Geniş tabanlı bir tava yüksek ısıda ısıtılır. Gerek duyulması halinde çok az miktarda sıvı yağ eklenebilir; fakat marinasyon aşamasında kullanılan yağ genellikle yeterli olacaktır. Tavuk etleri tavaya alınır ve yüksek ateşte, suyunu salmalarına fırsat vermeden mühürlenerek pişirilir. Bu aşamada, et parçalarının tavada üst üste binmemesine dikkat edilmelidir. Her bir parçanın yağ ile doğrudan temas etmesi, etin sulu kalmasını ve lezzetini artıracaktır. Bu sayede, tavuk göğsü eti daha yumuşak ve lezzetli bir kıvam kazanır.
  4. Tavuklar eşit şekilde çevrilerek pişirilir. Yaklaşık 2-3 dakika sonra, arpacık soğanlar eklenir ve birlikte sotelemeye devam edilir. Etlerin dış yüzeyleri altın rengi bir görünüm kazandığında, üzerine sıvı krema, köri baharatı ve tuz ilave edilir. Malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra 1-2 dakika daha pişirme işlemine devam edilir.
  5. Son olarak, kıvam artırıcı ve aroma verici unsur olarak (varsa) 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ilave edilir. Malzemeler son kez çevrilir ve sıcak olarak servis edilir.

Kremalı Körili Tavuk Tarifi

Kürşat Taner AÇIKGÖZ Profil Fotoğrafı
Kürşat Taner AÇIKGÖZ @kursat
06.04.2025 21:24
1 Parça Tavuk Göğsü
1 Avuç Arpacık Soğan
Köri sosu için
Yarım (100 ml) Kutu Sıvı Krema
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Köri
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri

(İsteğe bağlı)

Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı.
Yorum yapmak için giriş yap
Site Logo

Bizi Takip Edin

Popüler Tarifler

Saray Sarması Tarifi Mercimek Çorbası Tarifi Domates Soslu Makarna Tarifi Kremalı Körili Tavuk Tarifi Tost Makinesinde Waffle Tarifi Pastane Usulü Un Kurabiyesi

Kategoriler

Tatlı Tarifleri İtalyan Mutfağı Türk Mutfağı Ana Yemekler

Son Tarifler

Tost Makinesinde Waffle Tarifi Kremalı Körili Tavuk Tarifi Pastane Usulü Un Kurabiyesi Saray Sarması Tarifi Domates Soslu Makarna Tarifi

2022 © Hazır Tarif. Tüm hakları saklıdır.
İletişim Gizlilik Politikası Yasal Uyarılar Çerez Politikası Üyelik Koşulları KVKK

GİRİŞ YAP

Şifremi unuttum
yada
Hesabın yok mu? Hemen oluştur

HESAP OLUŞTUR

yada
Hesabın var mı? Hemen giriş yap